*

18.10.05

Ordet du leter etter er "ressursoptimalisering"

Mens Bergen selges til Clear Channel, selges NRK ut til Microsoft.

Hvorfor inni svarteste, kaldeste helvete må jeg lese om dette på BOING-BOING??!? Dagbladet? Morgenbladet? Avisa Nordland? Anyone?

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Trist nok er dette blitt den vanlige måten å distribuere lyd og bilde på nettet for institusjoner med en viss byråkratisk tyngde. Sjekk for eksempel filmarkivet.no, som blant annet benytter DRM til å distribuere filmer som ikke lenger er opphavsrettslig beskyttet. Joda, det fungerer selvsagt bare på Microsoft Windows.

Motsvaret som er linket til på bunnen av artikkelen er forresten fryktelig dårlig, men det er jo også å forvente. Han siterer Doctorow, og deretter: «You can't name one restriction unless you contort the concept freedom into: free to trash somebody else's stuff.» Dette er rett kun om denne Microsoft-ansatte selv «trasher» artikkelen han siterer. Tar du bort kopiretten, tar du også bort sitatretten. Opphavsinstansen kan ikke vite hvilke rettigheter leseren/seeren/lytteren kommer til å ha behov for eller lyst på.

(Og det var først nå jeg kom til kommentarfeltet: Her var mye sarkasme, ja!)

October 18, 2005 11:03 am  
Blogger Jarle Petterson said...

På den annen side innebærer ansettelse i Microsoft fremtidig Berufsverbot. Spør Grete Faremo. Det jämnar ut sig.

October 18, 2005 12:30 pm  
Blogger Gaute said...

DRM har forblitt en journalistisk ikke-sak i Norge, så lenge det ikke kan vinkles inn spesifikt mot musikkdeling og illustreres med bilde av en sexy iPod. Synd, men sant.

October 18, 2005 2:31 pm  
Blogger mrtn said...

Nuts to that. Media har ansvar, sier jeg. ANSVAR.

< /rant >

October 18, 2005 2:33 pm  

Post a Comment

<< Home