*

8.3.06

Til dere uten Y-kromosomer

kvinnedagslogo


Gratulerer med dagen!

As you know, Bob, så er det den internasjonale kvinnedagen idag. Som SV-nikkedukke er jeg fristet til å minne på hvor den kommer fra (København) og hvem som startet den (sosialistene).

BA velger å feire dagen med å gi stemme til de som virkelig trenger det. Dessuten er alle bildegallerier på forsiden deres av lettkledde kvinner. Go, BA!

BT, derimot, har valgt å intervjue min elskede om hvordan det er å være 30 år gammel kvinne idag. Hun sier masse fornuftige ting, så det bør man lese. Dessuten blir hun også intervjuet i gårsdagens BT om gårsdagens Fitteprat på Logen. Der var det vanvittig mange mennesker og kun ståplass. (Eller, som en møtedeltaker beskrev det: "trangt, varmt og fuktig"). Kveldens to høydepunkter - klimaks, om du vil - var da en kvinnelig gynekolog ga en frisk og humoristisk inngang til emnet, og øste av sin 25.000-kvinners erfaring. Kort etterpå kom en uidentifisert kurdisk kvinne til orde, og forklarte at kurdiske kvinner var mye flinkere til å diskutere sex, og til å bruke ordet fitte seg imellom. "Jeg tar det på fitten min", sa de.

(Dessuten har BT en veldig rar, ullen sak som stort sett handler om at mange politiske partier er opprørte, opprørte! over seksualiseringen av det offentlige rom, pornoindustrien og nakenpresset. Det virker som om det er ingen felles mening om hva problemet er eller hvordan man skal løse det, men vi er altså alle sammen vanvittig imot det.)

Dagbladet.no har, under overskriften "Kåte kvinner i vinden," rett ved siden av et bilde av Olaug Nilssen, denne kjekke og overhodet ikke spekulative ingress: "Kåte kvinner likar godt å fortelje om kåtskapen sin. Men har alle kvinner ein slik bekjennelsestrong?" Altså: på kvinnedagen feirer vi, og prøver overhodet ikke å tjene penger på kvinnelig seksualitet! Hurra!

Monsieur le Secretary-General de UN minner oss her på at antall kvinnelige statsledere har nådd et nytt høydepunkt, med 11 kvinnelige statsoverhoder, og tre land - Sverige, Chile og Spania - har likestilte regjeringssammensetninger. Hurra! Kun 240 igjen.

Selv har jeg valgt å feire kvinnedagen ved å gå i møte i kjønnsutvalget på litteraturvitenskap, som foriøvrig Stina Steingildra, Ingrid Nielsen, Kari Jegerstedt og undertegnede blir intervjuet om i ukens Studvest (hvis jeg ser litt satanisk ut på bildet, så er det fordi jeg er skummelt belyst nedenfra mens jeg konspirerer mot de fallogosentriske maktstrukturer). Ringen sluttes dessuten ved at Stina Steingildra dukket opp til intervjuet fersk fra å gjøre dette intervjuet med Olaug, Gunnhild Øyehaug og Ragnfrid om Rosa Prosa i samme nr av Studvest.

South Dakota har valgt å feire kvinnedagen ved å gjøre abort ulovlig (da jeg så den videoen startet WinAmp opp grunnet en bug i systemet. Den spilte skummel musikk fra Biosphere, og jeg tenkte "denne musikken var vanvittig spekulativ, men du verden så bra den passet"), selv i tilfeller der voldtekt, incest, tenåringsgraviditet, dyp fattigdom og alvorlige misdannelser kommer sammen i skjønn forening. Når er abort greit ifølge en senator? Jo,
A real life [exception] would be, to me, a rape victim. Brutally raped. Savaged. The girl was a virgin. She was religious. She planned on saving her virginity until she was married. She was brutalized and raped, sodomized, as bad as you can possibly make it, and is impregnated. I mean, that girl could be so messed up, physically and psychologically, that carrying that child could very well threaten her life.
Tror du? Og forresten, sjekk lyset i øynene hans mens han sier det sitatet der.
(Dette er sakset fra Bitch PhD.)

Jeg skal forhåpentligvis rekke å gå i tog idag, selv om det spøker litt for det, og ikveld skal jeg forhåpentligvis (om tiden tillater) på debatten "hva er feminisme?" på Bryggens Museum, der bl.a. min gode venn Kristoffer "det mannlige alibi" Jul-Larsen skal sitte i panel med Ellen Mortensen og Cathrine Holst.

13 Comments:

Blogger Susanne Christensen said...

Jeg synes de citationstegn er en smule maniske, er de ikke? Der er noget mærkeligt fobisk over adskillelsen, synes jeg - man må ikke stjæle, afstanden til anden-tekst skal være klar og ren. I do not agree - obviously. Mudder! Rod! Hvem er hvem? Så usagligt! Ulf Eriksson sagde det netop denne weekend i Stockholm - blah blah, kritikeren må ikke parasittere på teksten. ARGH!

March 08, 2006 10:30 am  
Blogger mrtn said...

Jeg har vurdert å kutte vekk det ene tegn, fordi d var kanskje litt i overkant. Men så ville tegnsettingsnørden i meg blive gal.

March 08, 2006 10:32 am  
Blogger Susanne Christensen said...

Åja, og beklager forskydningen - fin post! Happy 8. marts.

March 08, 2006 10:35 am  
Blogger Susanne Christensen said...

Tænk, jeg kan ikke få lov at skrive det følgende på Olaugs blog:

I hear the fits singing in the trees today. F*tte-fit! F*tte-fit!

March 08, 2006 10:48 am  
Blogger Susanne Christensen said...

Fitteprat? Yeah, right.

March 08, 2006 10:49 am  
Blogger mrtn said...

Det var visst ikke deg, men olaugs kommentarfunksjon som var rar der. Jeg fikk ikke skrive "takk det samme".

March 08, 2006 10:54 am  
Blogger Mikkel said...

OK, kan vi snart blive færdige med den der kvindedag der og komme igang med de 264 mandedage? Helt ærligt.

På vegne af VANVITTIG MANGE -

(F.eks. Tore "Hvis jeg lige kan få pikken ud af munden et øjeblik har jeg noget vigtigt at sige" Coughlin)

P.S.: Gay bashing er OK på kvindedagen. Og negervitser.

March 08, 2006 10:21 pm  
Blogger mrtn said...

Hvem er denne Tore egentlig, og kjenner vi ham?

March 08, 2006 11:56 pm  
Blogger Mikkel said...

Tore er en svans. En bæskubber. Kort sagt: Tore er homosexuel. Der er sikkert negne med i billedet. Havde han valgt at være lesbisk på en dag som denne - fint. Men bøsse? Helt ærligt. Hvor meget kvinde er der i det? Ikke ret meget. Kan vi LIGE få pikken ud af munden et øjeblik, folkens. Jeeez.

(Jeg satser på at bøsserne vil tilgive mig for dette da bæskubbere jo - i modsætning til tæppegnaskere - har både humor og selvironi)

March 09, 2006 5:56 am  
Blogger Susanne Christensen said...

Og jeg så ingen Political Correct Grüner (PCG) igår? Var det virkelig nødvendigt at udklæde sig i blond paryk og polkaprikket kjole, hm?

Political Uncorrect Grüner: Hyperbolt, men vi har brug for lidt af det i verden, ja. PUG er hermed repressivt tolereret.

March 09, 2006 8:56 pm  
Anonymous Anonymous said...

Linken til BT viste bare bilde av kjæresten din, og et lite sitat. Sa hun ikke noe? Eller står det bare i avisen, kanskje?
HSC

March 11, 2006 10:09 am  
Anonymous Anonymous said...

For the record: både overskrifta og ingressen til artikkelen min i Dagbladet, var mine ord, men biletet som illustrerte artikkelen var ikkje mitt val. Det er ikkje alltid så lett å trå heilt rett, men eg skjemst ikkje så mykje over verken overskrift eller ingress, det er trass alt dette boka handlar om. Biletet, derimot, skjemst eg altså fælt av.

Når det gjeld kva som er lov å ikkje lov til å seie i kommentarfeltet på min blogg, så får eg så masse spam at eg brukar timesvis på å fjerne han og lage sensurlister. Det er ikkje så lett å trå heilt rett der heller, så det hender det blir litt vel mykje som _ikkje_ er lov å skrive. Eg skal sjå om eg får ordna det.

March 11, 2006 12:35 pm  
Blogger mrtn said...

Hei, Olaug. Beklager misforståelsen. Tenkte det var nok et tilfelle av suspekt ingressvirksomhet.

HSC: Jovisst sa hun noe, men det sto ikke der jeg linket til av en eller annen grunn. De må ha brutt det opp i to saker, og ikke publisert den andre. Rart. Men det var et fint bilde, i det minste.

March 12, 2006 2:54 am  

Post a Comment

<< Home