*

10.5.06

Clusterfuck

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen holder på å tilse at norske klasebomber virker bedre. Det har vært oppdaget feil på opptil 3% av norske klasebomber, melder NRK.

Men vent, sier du, er ikke regjeringen vår mot klasebomber? Jovisst, den er det. Vi er en humanitær regjering, tuftet på menneskerettigheter.

Ok. En gang til, i sakte gjengivelse:
Selv om regjeringen vil ha et internasjonalt forbud mot klasebomber, vil den at Norge fortsatt skal ha slike bomber. Strøm-Erichsen vil nå først se til at bombene blir bedre, før hun avgjør om Norge skal ha dem i fremtiden.
På Dagsnytt Atten nettopp, sa en talsmann for forsvarsdepartementet at dept. skulle "se nærmere på helheten i denne saken." Nå vet jeg ikke om det går an å både se nærmere og se på helheten (det er vel en selvmotsigelse), men hvis du ser nærmere på en klasebombe (som min elskede pleier å si), så eksploderer den. Her er helheten i saken. Og her.

Hør: Vi er imot klasebomber fordi de er jævlige. De dropper små bomber som er fargerike og omtrent på størrelse med en boks med brus. Mao. noe et barn kan, og er, interessert i. Dette er ikke-diskriminerende våpen (omtrent som atomvåpen, biologiske våpen, landminer, kjemiske våpen, etc.) som dreper uskyldige sivile, særlig små barn, flere tiår etter krigen er over. Norge prøver å avskaffe disse våpen, med rette. Dere synes ikke at det kanskje er litt hyklerisk å ha dem liggende selv, til vi virkelig trenger dem? Bittelitt hyklerisk?

Jo. Det er et elendig argument, og dette er en gravalvorlig sak. Nå må de rød-grønne ha litt baller og kvitte seg med disse vederstyggeligheter en gang for alle.

3 Comments:

Blogger Kristoffer Jul-Larsen said...

Jaja, men oljefondet investerer i ale fall ikke i firmaene som lager dem! So there!

May 12, 2006 3:51 pm  
Blogger Gaute said...

Og som Espen Barth-Eide presiserte her forleden, er ikke Norges klasebomber av samme type som dem man vil forby. Så da er det vel greit, da.

May 12, 2006 5:04 pm  
Anonymous Anonymous said...

Clusterfunk, more like it.

May 14, 2006 12:31 am  

Post a Comment

<< Home