*

9.8.06

Over bekken for å tenne bål

- Tror Kjell Magne Bondevik at kronikken kan bidra til å nøre opp under antisemittisme?

- Gaarder har falt i to grøfter. Han må rydde opp i dette kjapt for å forhindre at det bæres ved til bålet, noe han ikke har ønsket å bidra til.
Willoch bærer tørr og god ved til grøften, mens Bondevik går over bekken for å helle kaldt vann i blodet. Gaarder koblet sammen religion og politikk på en måte jeg ikke tror stemmer overens med de svært realpolitiske hensyn til de israelske politikere, men hans tone var den tonen vi alle burde ha imot urett som den vi ser i Midt-Østen.

George Galloway river Sky og Rupert Murdoch i fillebiter. Han gir en uforbeholden støtte til Hezbollah som jeg ikke kan være enig i, men morsomt å se noen som klarer å manøvrere seg ut av intervjuformen og snakke om usynlig retorikk.

4 Comments:

Blogger Kristoffer Jul-Larsen said...

Er ikke poenget bare at Gaarder ikke kan skrive? Det er jo ingen som skjønner hva han mener tydeligvis.

August 09, 2006 6:21 pm  
Blogger mrtn said...

Jo, det er nok også et vesentlig poeng. Gaarder prøvde å gjøre det som kun ytterst flinke og sylskarpe penner mestrer, nemlig å skrive en retorisk god tekst når man er sint uten at den høres frådende ut. Skriv aldri når du er sint, full, på gråtens rand eller kåt, med mindre du virkelig, virkelig vet hva du gjør.

August 09, 2006 6:29 pm  
Blogger Mikkel said...

Så det du siger er: Skriv aldrig noget?

August 09, 2006 6:32 pm  
Blogger mrtn said...

Jeg sad lige og tænkte det samme. Great minds, etc.

August 09, 2006 6:35 pm  

Post a Comment

<< Home