*

6.11.06

Kom på ProSalong!

Jeg har de siste par ukene drevet på og arrangert et ProSalong- debattmøte som skal være nå på tirsdag. Håper at dere alle sammen kan komme, og ta med alle vennene deres.

ProSalong er et forum for formidling av faglitteratur i Bergen, drevet av NFF og en gruppe av lokale frivillige fra forskjellige kulturaktører.

PROSALONG BERGEN

tirsdag 7. november.

Tema:
Religionskritikk og innvandring

gjester:

ANNE SOFIE ROALD & GUNNAR SKIRBEKK

Klar Bar på Zachariasbryggen. Fri entre. Dørene åpner 1900.
Kveldens vert er Frode Helmich Pedersen.

Det nyoppstartede forskningsprosjektet Politics of Faith på CMI skal undersøke forholdet mellom religion og politikk i den globaliserte verdenen. Norge og Danmark gjennomlevde siste vinter sine største utenrikspolitiske kriser siden andre verdenskrig. Det ble ettertrykkelig slått fast av karikatursaken at minoritetsspørsmål, og forholdet mellom religion og ytringsfrihet er blant de viktigste politiske spørsmålene i vår tid. Hva er vilkårene for å ha religiøse minoriteter i det moderne samfunn? Er religionskritikk og karikaturer nødvendige for å kunne sameksistere? Hva er vilkårene for dialog?

Anne Sofie Roald (f. 1954) er religionshistoriker og leder forskningsprosjektet Politics of Faith på CMI. Hun er en av Skandinavias førende eksperter på islam, med en rekke bøker og artikler bak seg, som undersøker overlappinger mellom islam, kvinnespørsmål, minoritetsstudier, demokrati og religionsfrihet.

Gunnar Skirbekk (f. 1937) er filosof og grunnlegger av Senter for Vitskapsteori ved Universitetet i Bergen. Siden hans første bok, Nihilisme? (1958), til nyeste, Den filosofiske uroa (2005), har han beskjeftiget seg med rasjonalitet, modernitet, kulturell dialog, ideologi, religion og rettferdighet.

4 Comments:

Blogger Lasse said...

Tillykke! Det lyder som et stort arbejde.
Vi vil se billeder eller video - eller lyd! -eller noget!

November 06, 2006 10:59 am  
Blogger mrtn said...

Jeg skal prøve å ta notater og publisere dem her.

November 06, 2006 11:01 am  
Blogger Espen said...

Etter alt det pisset GS liret av seg i våres (ETTTERLYSNING), så sliter jeg litt med motivasjonen.

November 07, 2006 12:49 pm  
Blogger mrtn said...

Du tenker på dette?

November 07, 2006 1:53 pm  

Post a comment

<< Home