*

13.5.08

The WØRD: Collateral Friendage - Stephen Colbert lays out a winning strategy for John McCain (Bush should go absolutely crazy so that McCain could disown him) and reveals a wonderful little tidbit:

The same evening that hurricane Katrina hit, President Bush celebrated John McCain's birthday in Arizona. Boom! Collateral friendage.

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hei Martin! Du har peil på amerikanske presidentvalg, non? Det har ikke jeg. Jeg leste nettopp NRKs artikkel om at Clinton vant West Virginia. Den avsluttes med tall som viser at 51 prosent av Obamas velgere vil stemme på McCain dersom det skulle vise seg at Clinton blir presidentkantidat i stedet for Obama. Og omvendt for Clinton: 35% ville stemme på McCain dersom Obama blir kandidat. Hva er greia med det? Hvis man først ønsker seg en Democrat, vil man ikke foretrekke en annnen demokrat fremfor en republikaner?

-Stina

May 14, 2008 8:05 am  
Blogger mrtn said...

Vel, jeg er ingen ekspert, men:

jeg tror at tallene er veldig off, og handler sannsynligvis om et bestemt velgersegment (har du kilde på den saken?), men generelt så: nei. Problemet er at amerikanerne er så wacky at de i presidentvalg stemmer saksorientert og veldig vinglete. Det handler mye om personen, det handler mye om identitet (kvinne, svart, hispanic, vanvittig kristen, etc.) og det handler mye om enkeltsaker som er viktige. Mellom Obama og Clinton er det ikke voldsomt stor forskjell (men nok til at det ikke lenger er vanskelig å velge, for min del), issues-wise, så det handler nok mye om person og markedsføringsstrategi. Generelt så er det også et mye større segment av amerikanere som ikke har en ideologisk partitilhørighet, fordi det politiske sentrum er dradd så langt til høyre, og fordi akkurat de undecided-velgerne som ligger i midten får vanvittig mye oppmerksomhet.

Sinnsykt som det måtte virke, så ser det altså ut til at det ikke kommer noen kognitiv dissonans mellom å stemme McCain og Obama for en del folk.

May 14, 2008 3:04 pm  
Blogger Peter Larsen said...

Dana Milbank i The Post har altid et par spidse, rammende bemærkninger, her bruger han citater fra The Norwegian Bluebird til å karakterisere Hilarys kampagne.

May 14, 2008 5:52 pm  
Blogger Eirik Løkke said...

Jeg har også sett tallene som Stina nevner uten at jeg finner dem igjen, og flere stater har visst lignende tall.

Mye av grunnen er at det er bygget opp en betydelig bitterhet mellom Obama og Hillary etterhvert som ordkrigen er trappet opp.

Men skal ikke legge for mye vekt på det - come november så tror jeg demokratiske velgere og independent som heller mot liberal/moderate velger heller Obama enn McCain. Men spennende skal det bli å følge!

May 14, 2008 11:12 pm  
Blogger Eirik Løkke said...

Her er en link til tallene fra CNN:

http://edition.cnn.com/2008/POLITICS/05/14/clinton/index.html

May 14, 2008 11:29 pm  
Blogger mrtn said...

@anon Takk! Herlig artikkel.

@Kapitalismus: Takk for lenke! Jeg må innrømme at jeg bekymrer meg for bitterheten du snakker om. Jeg håper bare at primærvalget avslutter tidlig og at Obama får være alene lenge nok til at han kan fjerne den eventuelle "voter depression" det måtte bli ut av den. Og ja, jeg tror absolutt de fleste på venstresiden stemmer for Obama. Og uansett så har det jo vært ham som har vært flinkest til å mobilisere nye velgergrupper og folk som ikke pleier å stemme.

@stina: Jeg tror i øvrig ikke jeg sa dette tydelig nok i forrige kommentaren: Jeg tror ikke at de som like gjerne stemmer på McCain som Obama er en betydelig gruppe. Men de er en gruppe som får mye oppmerksomhet, fordi de er såkalte swing voters, altså dem som valgkampen faktisk kan bevege og flytte på. Og det er dumt, for de konsentrere seg stort sett om få issues, og de er,for å være helt ærlig, ikke alltid de skarpeste knivene i skuffen politisk sett.

Det som er fint er at Obamas kampanje så langt har handlet veldig lite om swing voters og veldig mye om å mobilisere nye velgere, og folk som ikke pleier å stemme.

May 15, 2008 8:44 am  

Post a Comment

<< Home