*

13.8.09

Nogle gange er det nødvendigt at slå

Her er en video av en mann som er ute på byen en vanlig onsdag natt. Plutselig slår han en liggende, forsvarsløs kvinne 8 ganger. Siste gangen har hun reist seg og er ved å gå, og så slår han henne i ryggen så hun faller sammen og må bæres vekk. Hva skjer nå? Domstol? Fengsel?Nei. Videoen er altså fra ryddingen av asylsøkere fra en dansk kirke. Mannen er en politimann i tjeneste og uniform. Så da er det vel greit, da?

"Nogle gange er det nødvendigt at slå" står det i Politiken. Nogle gange er det nødvendigt at slå.

"Københavns politidirektør ser ikke nødvendigvis noget galt i, at både knipler og peberspray blev brugt på demonstranter, som umiddelbart ikke gjorde modstand."

Vi har videoer. Det er så vidt jeg kan se, ifølge politisjefen, nødvendig å slå:

-- når personen er forsvarsløs.
-- når personen er ubevæpnet.
-- når personen sitter eller ligger urørlig.
-- når personen holder hendene over hodet og ikke gjør motstand
-- når personen reiser seg opp og går.

Det er særlig, ser vi fra videoene, nødvendig å slå gjentatte ganger. Gjerne i hodet eller lårene. Så de ikke kan flykte fra de neste 7 slag, eller så de besvimer.

Dette er autoritær maktmisbruk, og vi har videoer av det. Disse politifolkene må dømmes, miste jobben, og helst i fengsel. Politisjefen må gå av. Justisministeren bør også vurdere å trekke seg.

Nei, vent! Jeg tuller visst fælt! Dette er jo den virkelige verdenen. Intet av det jeg skrev over kommer til å skje.

Labels: , , , ,

13 Comments:

Blogger Admin said...

Videolinken funker ikke. Overbelastning?

August 13, 2009 9:21 pm  
Blogger Konrad said...

Hah! Disse demonstrantene var sikkert noen late kommunister som fortjente litt bank, så lærer de å oppføre seg! Noen må banke vet i disse hasjrøykende slaskene som bare ligger å ruller seg i gatene!

August 13, 2009 9:37 pm  
Blogger Admin said...

Lurer på om det politi-ytres noe på Facebook også denne gangen.

http://politiken.dk/indland/article762840.ece

August 13, 2009 10:39 pm  
Blogger mrtn said...

Jeg håper bare et eller annet kommer fram så vi kan få ballen til å rulle og få endret ordensmakten i DK.

August 13, 2009 11:09 pm  
Blogger Admin said...

Politimannen med slagene bør i alle fall få fyken. Merkelig at ingen av kollegene griper inn. Han dæljer jo løs på ei jente som ikke gjør antydninger til å gjør noe som helst voldelig.

August 13, 2009 11:38 pm  
Blogger mrtn said...

Ja, det er jo nesten som om det skjer en forbrytelse rett ved siden av dem.

August 13, 2009 11:54 pm  
Blogger mrtn said...

Ja, det er jo nesten som om det skjer en forbrytelse rett ved siden av dem.

August 13, 2009 11:55 pm  
Anonymous Rfh said...

Den her debat er jo taget helt ud af kontekst! Den pige og de andre personer I ser på videoen er jo ikke bare tilfældige folk der sidder et tilfældigt sted... De er folk der forhindrer politiets arbejde ved demonstrativt at sætte sig på gaden foran den bus der eskorterer de hjemsendte Irakere væk fra kirken på Nørrebro. Videoen dokumenterer ikke hvorledes politiet blev bombarderet med flasker og andet kasteskyts da de prøver i første omgang stille og roligt at flytte Irakerne fra kirken.

Jeg har den dybeste respekt for det arbejde det danske politi udfører under sådanne aktioner. De er udkommanderet under retslig instans til at fjerne Irakerne fra kirken og de udfører bare deres job. At en flok tåber udsætter sig selv for farer ved at springe ud foran en bus og blokere vejen har jeg absolut intet tilovers for!

August 14, 2009 2:42 am  
Blogger Peter Larsen said...

This comment has been removed by the author.

August 14, 2009 7:41 am  
Blogger mrtn said...

Rfh: Ja, de forhindrer politiets arbeide. Man kan også argumentere for at de benytter sin lovlige rett til å demonstrere mot politiske vedtak som de var uenige i. Men det er forsåvidt revnende likegyldig.

Det eneste relevante her er at politiet utøver sitt voldsmonopol mot sittende og liggende ikke-voldelige demonstranter. Det er et grunnleggende brudd på samfunnskontrakten. Har du sett videoen på Politiken? Det er et angrep på sittende borgere som bare utfører en politisk aksjon.

Don't get me wrong: Det finnes masse gode argumenter for at politiet har lov til å rydde en gate, men det bør først og fremst gjøres etter rettskjennelse såfremt demonstrantene ikke er voldelige, og når demonstrantene ikke er voldelige MÅ det gjøres med ikke-voldelige metoder. Når det gjøres med voldelige metoder så kaller vi det for OVERVOLD. Det er stort sett det samme som overfald, bare at det skjer i uniform.

http://politiken.tv/nyheder/indland/article767796.ece

De slår liggende kvinner. Gjentatte ganger. I hodet. Med en gummikølle.

De slår en person gjentatte ganger i armen.

En stående, ikkevoldelig kvinne blir slått i hodet, nærmest demonstrativt.

De politifolkene skal foran en domstol. De skal dømmes. De skal miste jobben og de skal i fengsel. Sjefen deres skal gå av, og unnskylde overfor det danske folk for sine ansattes handlinger. Det finnes ingen unnskyldninger. Alt som skjedde før disse videoene er fullstendig irrelevant overfor det vi ser her.

August 14, 2009 10:17 am  
Blogger Konrad said...

Nå kjenner jeg ikke danske regler, men jeg antar at de er temmelig like de norske: Politimenn kan bruke fysisk makt bare når det er tvingende nødvendig og maktbruken må stå i et rimelig forhold til den forbrytelsen/skade som skal hindres e.l.

Dersom politiet ønsker å fjerne demonstrantene kan de jo bare legge dem i jern og løfte dem vekk uten at noen behøver å komme til skade. Jeg tipper at vi har gjøre med politimenn som mistet besinnelsen, som i frustrasjon gikk løs på ikke-voldelige demonstranter.

Jeg antar at det i Danmark dessverre er like vanskelig som i Norge å få dømt eller irettesatt en politimann for noe som helst.

August 14, 2009 3:40 pm  
Blogger mrtn said...

Konrad: Neida, de har lov fra sine overordnete til å slå for å "løsne" demonstranter fra hverandre. For eksempel så ser du i videoen over hvordan en kvinne blir løsnet fra sine meddemonstranter, også etter at hun med ryggen til er begynt å løpe fra stedet. Du kan også se, på Politikens nettsted, hvordan en stående og ikkevoldelig kvinne blir løsnet fra andre demonstranter med et håndslag i ansiktet. Dette er dansk politi på sitt beste!

Morten Drægni, SV-politiker og stortingskandidat og politistudent sa at han ville si opp jobben på dagen om han ble bedt om å gjøre noe slikt. Så det er håp! Og til Oslopolitiets forsvar: Jeg syntes de oppførte seg eksemplarisk da jeg så dem i gatekamper i forbindelse med Gazademoene. De virket veldig profesjonelle da.

August 16, 2009 10:57 pm  
Blogger Lasse said...

Der bliver sagt: "gi de unge staven, så få dem væk lige meget hvordan det sker” Af den overordnede i baggrunden umiddelbart før stavene bliver brugt.

Det er tydeligvis kun den ene betjent der vælger at følge ordren. Ikke desto mindre betyder det en eskalering af begivenhederne for alle betjentene, da denne ene begynder at slå løs. I denne situation optrappes konflikten uden grund i det vi ser hvor problemløst de 2 demonstranter hives væk i venstre side. …. Men nej der SKAL slås.

Jeg syntes det virker ukoordineret, aggressivt og tilfældigt. I mine øjne en episode der vidner om nogle indsatslederes alt for aggressive fremfærd og manglende empati, hvorpå der er talrige eksempler fra Christiania (prøv youtube og google - det er temmelig rystende ). Pointen er at alle har ret til at blive behandlet ordentligt. Uanset om man er nazist christianit eller fru. Jensen.

Jeg syntes det er trist når en indsatsleder glemmer at deres job har med mennesker at gøre og det er netop det hans udsagn vidner om. Ikke mindst at de er rollemodeller og forbilleder for de unge betjente. Jeg ønsker ikke at unge betjente skal lærer at ”de skal bare ha nogen tæv så flytter de sig nok” Den holdning er så forkert i mine øjne!

I mit lille naive sind håber jeg jo på at politiets mål er ALTID bruger et MINIMUM af vold, men sådan virker det jo ikke her.

Politiets arbejde er at beskytte befolkningen OGSÅ dem der demonstrerer ALTID hele tiden.

August 19, 2009 8:58 pm  

Post a Comment

<< Home