*

14.9.05

Denne kom i mailen. Si det videre, før vi får giardia hele gjengen.

UVÆRET:
Kokeråd for Svartediksvannet
UV-anlegget ved Svartedikets vannbehandlingsanlegg er ute av drift. Flommen har slått ut UV-anlegget som beskytter mot parasitter.

Som et forebyggende tiltak har derfor Vann- og avløpsetaten, Mattilsynet og Bergens helsemyndigheter besluttet, med omgående virkning, å sende ut råd til befolkningen om at de må koke vannet.

Kokerådet gjelder området avgrenset i nord av bompengeringen (Sandviken sykehus), i syd av Minde Allé og i vest BMV Laksevåg, og det gjelder bebyggelse under 50 meter over havet (kote 50).

Kokepåbud for næringsmiddelvirksomheter
Videre påbys næringsmiddelvirksomheter i samme område å koke vannet eller bruke alternativt, rent vann.
Vann- og avløpsetaten og Bergen Vann KF arbeider intenst med å utbedre skaden, og kokerådet gjelder inntil UV-anlegget er reparert og i drift igjen. Publikum vil bli holdt orientert gjennom mediene og på internett.

Kontaktpersoner:
Ivar Kalland, Vann- og avløpsetaten tlf. 906 85 019
Paal Fennell, Mattilsynet tlf. 913 58 757
Ingvar Tveit, Helsevernetaten tlf. 994 32 821

2 Comments:

Blogger stina said...

Å, skriv et nytt innlegg er du snill, jeg blir så deprimert av denne basilltrusselen.
Traumene etter forrige gang har fortsatt ikke sluppet taket.

September 15, 2005 9:31 pm  
Blogger Ragnfrid Trohaug said...

Er det noen som husker Øyvind Bluncks morgenbarnetime som het, tror jeg: Basiluskene?
"Her kommer basiluskene, trallatattaruskene", sang han med en grov og skeiv stemme. Jeg var veldig glad i disse, men kan vanskelig redegjøre for innholdet, for det glir over i min nesteldste brors godnattfortellinger, der han fortalte om potetene slusk og slask som kjempet for å ikke havne i gryta. Det var nok lett innspirert av Blunck, men også vårt faderlige opphavs fortelling om Rusk og Rask, to støvkorn som kjempet for å ikke havne i støvsugeren. Og ja, vi vokste mer eller mindre opp uten teve.

September 16, 2005 1:44 pm  

Post a Comment

<< Home