*

13.9.05

Pyrrhus

Pyrrhus (318 f.kr.-272 f.kr.) var en makedonsk konge og eventyrer som ble regnet av generalen Hannibal (han med elefantene i alpene, du vet) for å være den største militære leder siden Aleksander den Store (han som erobret hele det kjente univers, du vet). I 279 f.kr. overrant hans enheter en romersk hær ved Askulum. Det var et forferdelig slag, og de fleste av Pyrrhus' venner og offiserer døde i prosessen. I tillegg var hans styrker kraftig tæret, og han hadde ingen kilder til ny rekruttering. Når en av hans få gjenlevende offiserer gratulerte han med seieren etter kampen, sa Pyrrhus "en sånn seier til, og jeg vil være fortapt!" På grunn av dette kaller man ofte spesielt bitre eller hardt motstridte seire for en "pyrrhisk seier."

I andre nyheter, så vant Ap valget, med Jens Stoltenberg som den nye statsministeren. SV gikk tilbake stort sett overalt, og KrF og Høyre kollapset, med FrP som valgets store vinner med 20% av Norges totale stemmer, hvilket vil si hver 5. stemmende. Vi fikk regjeringen, men SV fikk juling, og Carl I. Hagen klarer ikke å slutte å glise. Glasset er halvtomt, men det er vann i det, iallefall.

(Spådomskunst: innvollene forteller meg at Stoltenberg blir statsminister, Halvorsen utenriks, Jagland finans, Haga kommunal. Mesteparten av resten av regjeringen Ap. Jeg tar sannsynligvis feil om alt, bortsett fra Stoltenberg.)

Og nå - i seng. Og imorgen våkner jeg, og det kommer stadig til å regne.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home