*

20.9.05

Vestlandsrevyen:

Ankermann: Ei ny undersøking syner at ein fjerdedel av alle nordmenn blir psykisk sjuke, men variasjonane er store. I Sogn og Fjordane, til dømes, opplev kun sirka halvparten så mange som i Oslo psykisk sjukdom.

Kutt til:

Et helt annet innslag. Dette innslaget ser ut til å handle om trær som speiler seg i et sakte, bølgende vann, i vakre høstlige farger. De må visst ha satt på stemningsbildene fra slutten av programmet for tidlig.

Kutt til:

Nakne trær mot en blå himmel. Reporterens stemme begynner å snakke om psykisk sykdom. De må ha satt feil lydspor på. Dette virker som en reportasje om godt vær.

Kutt til:

Et gulv. Institusjonspreg. Et par føtter som dytter en barnevogn foran seg. Andre skikkelser såvidt synlige. Det må da være en eller annen kameramann som har glemt å organisere båndet sitt.

Kutt til:

Rennende vann, refleksjonen av trær som svaier i vinden.

Kutt til:

Et vann med en fjellside i solnedgang reflektert i seg.

Kutt tilbake til studio.

Så pinlig. De må ha forbyttet et innslag om høsten, eller trær, eller kanskje om refleksjoner i vann. Det er jo slett ikke sånn psykisk sykdom ser ut, det er jeg rimelig sikker på.

3 Comments:

Blogger Susanne said...

He he he he!

September 20, 2005 9:03 pm  
Blogger Gaute said...

Et klassisk tilfelle av at formatet dikterer innholdet mer enn sunt er. TV må ha bilder, og på en nyhetsfattig dag kan det være fristende å gjøre en radiosak til en TV-sak ved å slenge på noen enkle illustrasjonsbilder (noen redigerere kaller det 'tapet').

Men psykiske lidelser er vel noe av det som er vanskeligst å illustrere uten å gripe til platte, visuelle klisjeer, og dette var nok et tilfelle av sviktende dømmekraft på TV-desken.

September 22, 2005 11:02 am  
Blogger MGL said...

Det som er problemet er at man ikke kan vise de faktiske resultater av psykisk lidelse, fordi de er jævlige, og pga. privatlivets fred.

Psykisk lidelse har ingenting med vakre høstfarger å gjøre, det har alt med folk som har det kjipt, og ikke klarer å fungere i samfunnet å gjøre. I det minste kunne de da ha latt være å ha vakre solfylte høstfarger og bare hatt mørke og regn istedet?

September 22, 2005 11:15 am  

Post a Comment

<< Home