*

7.10.05

Judged by twelve


Et lille stykke gatekunst projiseres på veggen til Studentadministrasjonen. Jeg vet ikke hvem som lager det. Jeg skjønte ikke teksten før Espen Ingebr. pekte ut for meg at "carried by six" selvsagt handler om å bli båret i en kiste.

Altså: heller dømt av en jury, enn død i en kiste. Det kan man da relatere seg til.

Hvis noen har peiling på hva dette er, så skrik ut i kommentarfeltet.

(flere nye bilder fra samme kvelden på Flickr)

4 Comments:

Blogger Jill said...

Jeg tenkte naivt at de kanskje var mot dødsstraffen, jeg, også tenkte jeg kanskje det var fra en film og googlet men da ser det ut som om det er realitetsbasert selvforsvar. Hurra.

"To the Reality Based Self-Defense litany of "there are no rules in a streetfight." and "I'd rather be judged by twelve than carried by six" (These are used to dismiss the use of force continuum and the legal requirements of use of force)." (http://www.nononsenseselfdefense.com/fantasy.html)

Og nei, jeg har ikke lest hele siden bare sitatet.

Undersøkte du ikke kilden til prosjekteringen? En prosjektor må det jo være? Hvor?

Kult funn i alle fall.

October 08, 2005 11:59 pm  
Blogger MGL said...

Joda, prosjektoren står i et vindu rett overfor administrasjonsbygget. Det er, såvidt jeg kan se, en privat leilighet, ikke en del av adm.org-bygget. Jeg så den bli skrudd på, første natten. Det var en ung kvinne som gjorde det.

Det er en meget mystisk tekst. Jeg tipper at de fleste som leser den kan finne sin egen tolkning. Jeg forsto ikke helt hva den siden du pekte på mente. Jeg googlet litt videre, og det virker som et rasjonale for at når du er i livsfare, gjelder ingen regler.

Kanskje man burde grave litt, finne ut hva det er snakk om.

October 09, 2005 12:47 pm  
Anonymous Runar said...

Jeg kjenner denne linjen fra East Flatbush Project - "Tried by 12", som er en feita hip hop låt. Takk for oppklaringen angående carried by six. Jeg har alltid tenkt at six er en revolver, en seksløper altså. Konsekvensen er vel uansett den samme.

mvh
Runar

October 10, 2005 4:32 pm  
Anonymous Anonymous said...

Takk skal du ha, Runar!
Jeg skal sjekke den ut.

M

October 10, 2005 4:34 pm  

Post a Comment

<< Home