*

6.3.06

Jill Walker har vunnet en pris på 100.000 kr. for fremragende forskningsformidling. Og når de sier forskningsformidling, så mener de bloggen hennes:
Hun viser til at blogging tidligere var lite anerkjent og gjerne karakterisert som navlebeskuende. I begrunnelsen fra Meltzerfondet legges det imidlertid vekt på at disse loggbøkene på nett er en svært åpen kommunikasjonsform, og at Walker har utnyttet denne åpenheten til å la omverdenen få se inn i, og ta aktivt del i, akademikerens verksted for tenkning og forskning. ”Gjennom bloggen har hun som akademiker skapt sitt eget forum for formidling, og vært til inspirasjon for utallige andre innenfor og utenfor akademia”, heter det i begrunnelsen.
(Jeg siterte egentlig mest dette fordi jeg syntes stadig at det blockquotetrikset med en ekstra div for å lage to bakgrunnbilder til samme elementet er utrolig fett).

Moralen er: hvis man bruker bloggen skikkelig, er det et vanvittig sterkt verktøy for formidling og dialog, og det er Jills blogg et glimragende eksempel på.

(Hvis det er noen der ute som har lyst til å gi meg 100.000 kroner, så er mailadressen min øverst i sidebaren.)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home