*

2.5.06

I dagens ånd

Protesting 101. Noen grunnleggende tanker om det å demonstrere. Jeg tror godt at vi på venstresiden har mye å vinne på å omtenke vår demostrategi vis-a-vis megafoner, dårlige slagord, fraksjonistiske bannere og dårlig oppførsel (ikke at det var mye dårlig oppførsel i toget idag, bevares). Kanskje til og med den der greien med å gå i dress ikke er en dum ting?

Gratulerer med dagen, alle sammen. Frem, kamerater!

3 Comments:

Blogger Espen said...

En viss modernisering av hvordan man uttrykker politiske budskap og organiserer politiske felleskap kan sikkert være på sin plass. Men jeg føler ikke det er noen god dag å rope på store forandringer. 1. mai toger i Bergen i går var en suksess. Oppmøtet var bra, og Spesielt synes jeg det var flott med en parole på polsk. Også er det jo mulig å kle seg pent, uten å trekke i dress.

May 02, 2006 11:38 am  
Blogger MGL said...

Ja, jøss, jeg synes 1.maitoget i år var (nesten, utover de småtingene vi snakket om) eksemplarisk. Dette var mer en generell betraktning. Jeg tror at det er mange på venstresiden som har et uklart forhold til hvorfor og hvordan man demonstrerer.

Jeg tror at alle dager er en god dag å rope på forandringer på! Og dette er nok noe vi kan vinne på i det lange løp.

Og ja, den parolen på polsk var helt fantastisk!

May 02, 2006 1:04 pm  
Blogger synnik said...

Utsagnet minner litt om visse gammelkommunisters angst for det Lenin visstnok skal ha kalt radikalismens barnesykdommer...

enig med det med ropertene, jeg liker ikke de så godt. ellers er jeg helt uenig i det med dressen. og angsten for fraksjonismen. Vi lever da i et plurlistisk samfunn, lenge leve meningsmangfold og outing av det! Nei til enhetslinjen og fellesskapets klamme tetthet!osv.

May 02, 2006 8:07 pm  

Post a Comment

<< Home