*

1.9.08

Fru Regjering

Jeg oppdaget nettopp regjeringen.no sin fantastiske høytlesningstjeneste. De har rett og slett et talesimuleringsprogram som kan lese høyt en hvilken som helst side fonetisk slik at man kan forstå det selv om man er blind. Den er faktisk slett ikke verst! Det er en nynorsk og en bokmålversjon. Fru Bokmål kommer fra Oslo Vest og er flytende og ledig. Fru Nynorsk kommer fra Bergen Vestkant, men snakker normert nynorsk med bergensk klangbunn. Hun er ganske hakkete og rar og har nok ikke hatt så mye utviklingsstøtte.

So far so good. Men så får jeg selvsagt lyst til å kødde med den. Hva gjør den med navn for eksempel? Den tuller dem til litt, men klarer seg ikke verst. Ok, enda mer interessant: Hvordan takler den taler som statsministeren holder på engelsk? Ikke særlig bra, viser det seg. Thor Heyerdahl gå hjem og vogg! Latterkick.

Labels: , , , , , , , ,

4 Comments:

Blogger Mikkel said...

The session has expired.

September 01, 2008 6:11 pm  
Blogger mrtn said...

Ja, søren og. Ser det. Ta og skrell vekk hele URLen foran regjeringen.no og trykk den inn. Så trykker du på "lytt til teksten" oppe til høyre. Særlig den siste lenken er verdt det.

Forresten så er det meget symbolsk det der - session er jo det man kaller en regjeringssammenkomst.

September 01, 2008 6:17 pm  
Blogger Mikkel said...

Klimaaateh sjange.

September 01, 2008 6:23 pm  
Blogger mrtn said...

spitsch at poeng karbon konferens to tusen og åtte

eksellensis, lahdis and gentelmenn

tis jihar i have visitød all thri poless

September 01, 2008 6:51 pm  

Post a Comment

<< Home