*

4.1.09

Flere ferske øyenvitneskildringer fra Mads Gilbert. Skulle ønske jeg hadde Al-Jazeera nå.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Er det ingen som ser det etiske dillemaet ved å bruke to palestina-vennlige leger som journalister? De burde gjøre jobben sin som leger, nemlig redde sivile liv, og ikke bruke tiden sin på å leke utenriksministre.

Et større problem er vel at de norske mediene ikke har noen problem med å gjøre legenes propaganda om til fakta.

Jeg var ikke klar over at legeutdanningen i Norge også består av journalistikk.

January 04, 2009 1:32 pm  
Anonymous Anonymous said...

Da er det jo litt kjipt at den "demokratiske" staten Israel nekter alle journalister innsyn i det som skjer i Gaza...

Dessuten er det greit nok at de to er leger, men man må faen meg også ha lov til å være medmennesker, og det det gjør er en medmenneskelig plikt, de rapporterer om store brudd på menneskerettighetene. De forteller om et folk som lever som gisler inne i en krigssone.

Det fortjener de virkelig ros for.

January 04, 2009 1:56 pm  
Blogger mrtn said...

Hei, Anonymous.

Det er ikke noe journalistisk betenkelig å bruke øyenvitner i journalistiske saker. Mange av oss ville faktisk si at det var en selvfølge. Særlig i slike saker som denne, der IDF ikke tillater journalister inn på Gazastripen, stikk i strid med de vanlige reglene for behandling av presse i krigstid.

Jeg ser ikke hva som er propaganda ved det de sier. Er det noe usant i faktaopplysningene de kommer med? Har du kontakter inne på Gazastripen som kommer med opplysninger som strider imot dette? I så fall er jeg sikker på at norsk presse vil ha lyst til å intervjue dem.

Jeg slenger ut en påstand: Du aner ikke hva som foregår på Gazastripen. Du reagerer på avisartikkelens dokumentasjon av forbrytelser mot menneskeheten og mot krigsrett med å avvise den uten motstridende beviser. Da har du et automatisert ideologisk blikk. Du ser det du vil se. Kanskje du er en sånn som heier på Israel uansett hvor mange sivile de dreper. Det kan jeg i så fall ikke akseptere som et legitimt standpunkt.

January 04, 2009 1:58 pm  
Blogger mrtn said...

Anonymous 2 (brukernavn, folkens! Det er lov å ha brukernavn uten å ha brukerkonto!)

Jeg er enig i det du sier. Vi må heller ikke glemme at dette faktisk er leger som uttaler seg om sitt fagområde.

January 04, 2009 2:00 pm  

Post a Comment

<< Home