*

11.6.08

Præter Quantum Satis

Dette gikk meg fullstendig hus forbi, men Festspillene lagde en video av samtalen mellom Dag Solstad, Jonas Gahr Støre og Harald Stanghelle om Brand. De er Festspill Caritatis!

De siste par dager har jeg okket meg over hvor mange gode debatter som går tapt for ettertiden, fordi folk ikke tar dem opp. På den annen side så hender det oftere og oftere at man føler seg som Brand i siste akt:

Brand
(krymper sig under den styrtende skred og siger opad):
Svar mig, Gud, i dødens slug! –
gælder ej et frelsens fnug
mandeviljens qvantum satis –?
(Skreden begraver ham; hele dalen fyldes.)

En røst
(råber gennem tordenbragene):
Han er deus caritatis!
Når skal man få tid til å se alle disse debattene, da?!

For se, her kommer neste Solstaddebatt rekende på den proverbiale fjølen: Human Rights Service har, selv om det gir meg litt dårlig smak i munnen å lenke til dem, gjort oss den tjenesten å YouTube omfattende deler av debatten mellom Dag Solstad, Bjørgulv Braanen, Per Edgar Kokkvold og Lars Gule. Jeg mistenker at de har redigert ut noen av de interessante bitene, men men. Om du holder deg for nesen, og lar være med å se på resten av siten, så går det sikkert fint.

(Forresten så er intromelodien til HRS utrolig komisk. Hør! Vi har dramatisk syntetisert hornmusikk! Da må vi være skikkelig seriøse).

Labels: , , , , , , , ,

3 Comments:

Anonymous Gunnar said...

HRS filmet oppsummeringen også, men la den kun ut på YouTube. Kanskje fordi Hege Storhaugs avsluttende spørsmål om Arnulf Øverland ble fullstendig latterliggjort av Solstad og hans mobiltelefon som fant det opportunt å sette i gang med "Sandefjordsangen". En absurd og utrolig morsom performance.

http://www.youtube.com/watch?v=sw6XPDI-bIU

(spol til 7.35)

June 12, 2008 11:55 am  
Blogger mrtn said...

Fantastisk! Takk!

June 13, 2008 12:21 pm  
Blogger mrtn said...

Fantastisk! Takk!

June 13, 2008 12:21 pm  

Post a Comment

<< Home