*

8.2.09

Britiske armeen for partisk, sier talsmann


Over: Britiske sikh-soldater fra The Indian Army på 1800-tallet er kommet under skarp kritikk for manglende nøytralt utseende.

En rekke offiserer i det britiske militæret (...) har vært i kontakt med mener at 120 år med militære seirer må trekkes tilbake. Kravet kommer etter at man har blitt gjort oppmerksom på at en rekke sentrale aktører - det dreier seg om ca. 21.000 menige og offiserer ved navn Singh under første verdenskrig alene - ikke utviste stor nok nøytralitet. Det er særlig sikhenes turbaner som kritiseres. Dette har mange sett i relasjon til kritikken mot det norske politiets vedtak om å tillate hijaber i politiuniformer.

- Det britiske imperiet står for nøytralitet. Når vi er ute og tar side i en krig er det viktig at dem som blir meid ned av våre Lee-Enfieldrifler forstår at de blir beskutt av den upartiske britiske staten, sier en talsmann for det britiske militæret som ikke ville navngis av hensyn til nøytralitet.Det fremstilles nå et krav fra fløyer i den britiske staten om at man må avstå fra en rekke militære seire i de anglo-indiske kriger, samt under første og andre verdenskrig. Det er ennå uvisst hvilke konsekvenser disse avståelsene kommer til å få.

- Når religioner kan diktere den britiske staten på denne måten, da har det gått for langt. Denne formen for tvang er uakseptabel, sier talsmannen.

Han insisterer derfor på at alle praktiserende sikher i det britiske militæret må tvinges ut for å unngå misforståelser og forvirring i forbindelse med uniformen:

- Vi kan simpelthen ikke sende ut blandete signaler på denne måten. Vi kan ikke operere med flere forskjellige typer uniformer. Den slags dobbeltkommunikasjon må vi holde oss for god til. Det er viktig at man tydelig forstår at den britiske staten har en, nøytral uniform og kun en. Folk blir forvirret om samme etaten bruker to forskjellige uniformer til spesielle grupper.

Under: to soldater i den britiske armeens standarduniform.

Labels: , , , ,

1 Comments:

Blogger Unknown said...

We would like to use the picture of 'forgotten heroes' in an academic non profit publication in Bangladesh. Could you please provide the credit name and tell us whom to contact for permission?

Dr. Shahidul Alam shahidul@drik.net

January 16, 2012 8:04 am  

Post a Comment

<< Home